fredag, august 03, 2007

Massiv opbakning til Nybroe

Agurketiden er virkelig over os, så nu er en af DRs journalister, Jeppe Nybroe, røget ind i maskineriet. Han har videregivet forkerte oplysninger under Danmarks tilbagetrækning fra Irak. Det va rnemlig ikke de sidste soldater han ledsagede ud, men en flok på vej ind i Irak. De skulle først et par dage efter vende tilbage til Danmark. Noget sådant burde have fremgået af indslaget. "Jeg ser meget alvorligt på sagen. Troværdighed er altafgørende for DR og det må ikke ske igen. Jeg har haft en samtale med Jeppe Nybroe og fortalt ham at DR har i sinde at give ham en skriftlig advarsel" siger Nyhedschef Ulrik Haagerup - se resten her.

Jamen hvad vejer tungest - soldaternes sikkerhed eller et indslag i en TV-avis? En eller anden pressejurist mener følgende: "Han betragter sagen som alvorlig, fordi Nybroe lyver over for seerne" (som man kan læse på TV2s hjemmeside).

Jamen hallo... prøv lige at få de rigtige briller på. Det er jo ikke bare venligtsindende ignoranter, der ser TV-avisen, men også folk med onde hensigter. Man kan ikke se sådan noget på fjernsynet direkte og så mener, at man får hele sandheden. Sådan spiller klaveret bare ikke! Ekstreme forhold kræver ekstreme metoder.

Så jeg står fuldstændig bag Jeppe Nybroe - han arbejdede under de forhold, der var. Og at give ham karantæne i mindst 3 måneder er fuldstændig ude i hampen!!!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg er ganske enig.
Jeg kan heller ikke forstå virakken. Den bygger jo på en ide om at billeder i nyhedsindslag ikke er konstruerede. Men det er snarere normen end undtagelsen, at man f.eks iscenesætter noget, som skal se spontant ud.

Hver aften i tv-aviserne på både DR1 og TV2 og alverdens andre tv-kanaler kan man se indslag, der er "løgn" i den forstand at billederne ikke er strengt dokumentariske, men arrangerede.

Ofte er man nødt til at bruge dækbilleder, der er er optaget efter et evt. interview, f.eks. Pia Kjærsgaard, der går og nipper
roser i sin have. Lur mig, om "tilfældigvis" gik og klippede roser, da hun fik kameraholdet på besøg. Næ, det er konstrueret, så man får indtrykket af en hverdags-almen-hygge-dansk-grønfingret-(gimpe!).


Man bruger altså ofte såkaldte genrebilleder i tv; billeder, der skal forestille en situation i en bestemt situation, uden at have dokumentarisk værdi overhovedet. Denne fremgangsmåde er brugt så mange gange, når en soldat eller en folkemængde er sprængt i luften i Irak. Så ser man nogle ophidsede irakere, der intet har med situationen at gøre, et billede af nogle tanks fra de allierede osv, osv.

I øvrigt fortæller Jeppe Nybroe sandheden her i P1:
http://youtube.com/watch?v=D7vZdde0s5Y