torsdag, oktober 25, 2007

Der skal stemmes ikke tænkes

Jeg læste på TV2s hjemmeside denne ret spændende sætning - ikke blot spændende kirkepolitisk, men politisk i det hele taget. Det siges af Kasper Møller Hansen, der er lektor og valgforsker ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet:
"Kirkepolitik og trossamfundenes retsstilling handler blandt andet om etik og
moral, og det kræver overvejelse og stillingtagen fra vælgernes side. Men i en
valgkamp er der behov for det modsatte. Her ønsker politikerne at bekræfte
vælgerne i de holdninger, de allerede har i forvejen. Der skal ikke tænkes. Der
skal stemmes,"
Vi er jo stemmekvæg, der bare skal malkes - og politikkerne er folk, der op til valget siger det vi gerne vil høre, og så har man glemt det, der er sket i løbet af valgperiodenm, for se hvad han/hun har udrettet nu!!

Gad vide om det så også er tilfældet den anden vej med politikkerne. Jeg kan ikke lade være med at tænke på Arnold Schwarzeneger i Simpsons filmen, der siger: "I was ellected to lead not to read", da han bliver stillet overfor en masse svære valg, der krævede at man satte sig ind i stoffet.
Der er jo stort set ingen forskel på om det bliver de samme, der fortsætter eller om der kommer en ny regering. Eneste forskel er, at nu kan vi stemme på Jørgen Poulsen. Men ellers: Danmark får de politikkere de har fortjent, og det er vi ikke tjent med.

Ingen kommentarer: