mandag, november 02, 2009

World Trade Center genopstået

7,5 ton stål fra de to tvillingetårne, der udgjorde World Trade Center, er nu så at sige genopstået, ikke som et nyt højshus, men som et skib... krigsskibet USS New York. (I kan læse om det her på Politikens hjemmeside).
Er det bare mig, der sidder med en lidt mærkelig smag i munden. Alle tiders, at man bruger stålet til et eller andet håndgribeligt, men at det skal være et krigsskib, synes jeg er meget symbolsk... og det på en negativ måde. Vel er skibet ikke bygget til i sig selv at sende bomber og des lige af sted mod fjenden, men det skal bruge i krigens tjeneste. Bruges mod USAs fjender. Bruges mod dem, der gjorde 11. september imod os.

Det er virkelig symbolsk det skib - det er lavet af et smerteligt tab i USAs historie, men det bliver vendt til en jerknytnæve lige i hovedet på "the bad guys". I gjorde noget ondt imod os, det bruger vi imod jer.

Tænk nu, hvis man havde brugt stålet til at lave et hospitalsskib, der skulle sendes ud for at hjælpe til ved humanitære katastrofer i stedet for. Hvilket andet signal ville det ikke have sendt! I gjorde noget ondt imod os, det bruger vi til noget godt.

Ikke at den slags mennesker, der kan finde på at smadre passager-fly mod højhuse vil være i stand til at kunne aflæse sådant et budskab, men det ville virkelig sende et signal til resten af verden. Men i stedet er verden blevet endnu et krigsskib rigere... eller fattigere?

Ingen kommentarer: