mandag, juni 24, 2013

Tak for din støtte, hr. minister

... titlen omhandler en artikel på Danmarks Radios hjemmeside, at et bøssepar først efter 17 præster fandt en,d er ville stå for at velsigne af deres forhold (læs her) og ministeren for ligestillede kirke, Manus Sareen, springer frem med sin politiske harme og taler om noget så sjældent for en politiker som retfærdighed.
Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen mener ikke, det er retfærdigt, at homoseksuelle par skal spørge 17 præster før de finder en, der vil vie dem. Men understreger, at præsterne fortsat skal have lov til selv at vælge.
"Den ramme, som præsterne arbejder i, handler om tro. Og når det handler om tro, så må man også acceptere, at de ikke vil gøre noget mod sin samvittighed. Omvendt tror jeg heller ikke, at der er nogen, der har lyst til at blive viet af en præst, der ikke har lyst til at vie dem, siger Manu Sareen til P3 Nyheder"
Nå ja - min overskrift er ironisk. For jeg mener ikke at han støtter os præster, der siger nej til vielserne. Han kunne have sagt noget med at han havde forståelse for deres situation, at det var træls for dem, at de ikke kunne finde en før nr. 17, men... og så det med trossagen. I stedet for at skubbe et begreb om uretfærdighed over på os præster. Enten har man lov til at sige nej, og så er det retfærdigt, eller også har man ikke lov, og så er det ikke retfærdigt. Ministeren forsøger at sætte sig mellem to stole, men det er kun den ene røvballe, der støtter sig på en stol. Den anden når han lige at gøre det på som man nu gør med enden foruden at sidde.

Som mine konfirmander ville udtrykke det: "Tak for lort"

Ingen kommentarer: