torsdag, juli 07, 2005

En god aften på Hellehøj

Her er hvad jeg får trykt i den lokale sprøjte:

For anden gang i verdenshistorien blev der onsdag aften i sidste uge afholdt sommeraften på Hellehøj ved Asdal. Vejret havde hele dagen truet med at lægge en dæmper på festlighederne, men midt på eftermiddagen gik det den rigtige vej. Aftenen var derfor reddet for de lidt over 250, der fandt vej til det historiske sted.
Aftenen begyndte med en kort gudstjeneste - indledt som vi gør herhjemme med klokkeringning. Og selv om kirkeklokken var erstattet af et bilfælg spredte andægtigheden sig under de første klemt fra den. Sangglæden kunne derfor udfoldes hos de fremmødte, da sognepræst Kim Legarth fra Horne og Asdal opfordrede til at synge den første salme.
Gudstjenestens tema var Guds eksistens, skaberkraft og hvorfor vi har brug for ham, selv om vi i dag har tænkt ham væk. "Jeg har ikke tro nok til at tro videnskaben, når den siger, at alt det, der er omkring os er et resultat af en tilfældighed. At min kloge hund derhjemme er et resultat af en tilfældighed - at min kones søde smil er et resultat af en tilfældighed" sagde præsten blandt andet i sin afslappede prædiken. Han fortalte om den tomme grav, der fortæller om Jesus og om forsoning og kærlighed og sluttede af med at konstatere, at der findes ingen verden uden Gud. "men tværtimod en verden, der bliver båret af Gud - og han tilbyder dig og mig at holde os i sine hænder, også når ulykker og sygdom skyller ned over os. ´Og når din tid her på jorden er omme, så lad mig bære dig her fra jorden og hjem til vores himmel'".
Efter gudstjenesten var der tid til lidt lokalhistorie. Trods en slem halsbetændelse fastslog den lokale Hans Ole Vase, at byen ved Hellehøj ikke hedder Asdal, men Allingdam - "det er ikke noget indlæg i en debat. Sådan er det bare". Det bliver spændende om byskiltene bliver ændret på baggrund af den konstatering.
Asdal og Omegns Folkedanserforening viste igen i år, hvad de kunne, og en god flok af de fremmødte tog imod opfordringen og prøvede deres egne evner indenfor den gamle ædle dansekunst.
Der blev drukket godt med kaffe og snakket godt ved bordene - imens pølserne blev langet over grillen til fuld tilfredshed for alle, der lige skulle have lidt godt.
I det hele taget var det en dejlig aften, hvor det kirkelige blev forenet med det folkelige uden at det blev til et overgreb på det ene eller det andet. En aften, hvor alle lokalkræfter var spændt for og havde fundet sammen i et spændende projekt. "Jeg tror vi allerede har en god tradition" nikkede en tilfreds Ketty Rams, menighedsrådformand ved Asdal Kirke, og hun ser frem til næste års "En sommeraften på Hellehøj".

Ingen kommentarer: