torsdag, juli 03, 2008

En sommeraften på Hellehøj - 2008

Solen bagte ned fra en næsten skyfri himmel, da omkring 450 mennesker sidste onsdag samledes til den snart traditionsrige sommeraften på Hellehøj.
I år ledte nogle dygtige blæsere fra Sindal Brassband musikken til gudstjenesten, der havde emnet ”At være skabt specielt”. Sognepræst Kim Legarth prædikede om ikke at sammenligne os med hinanden – det var slet ikke fair, da vi alle jo er skabt netop som vi er og er noget for os selv. ” Prøv en gang at se på din tommelfinger. Se nøje på den. Hvis vi nu siger, at der er 6 milliarder mennesker i verden, så er der faktisk ikke en eneste tommelfinger, der ligner den du ser på lige nu. Ikke en eneste”. Og han fortsatte: ”Jeg tror vi er skabt af Gud. Hvis Gud ikke engang gav nogen af os ens tommelfingre, så gav han os ikke noget, der overhovedet er ens. Du er en unik og enestående person – der er ikke en person i hele verden, der er lige som dig.”
Efter gudstjenesten havde Børge Eriksen lokket 69 af sine sangere fra det store Hirtshals-kor Club 99 med sig ud på Hellehøj, hvor de med smittede med deres sangglæde og deres positive livsmod. Og derpå godt ladet op til fest og farver bød Asdal og Omegns folkedansere op til dans, imens de mere magelige sad og kiggede på, og også listede over til grillen og hentede sig en pølse eller to.
Det var en af de aftner, som man kun kan gå fra i godt humør, klar til en god sommer… for vejret viste sig jo virkelig fra sin bedste side. ”Naturligvis bliver det godt vejr næste år også – første onsdag i juli 2009” sluttede præsten, imens folkedanserne gjorde sig klar.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

ejj..kim...indgangs-musikken til friluftsgudstjenesten - det var jo The Conquering Hero Comes ? den blev spillet som udgangs-musik til vores bryllup..dejligt minde og det var skægt nok at høre den igen. Sikke en dejlig aften I havde. Jeg skal ud og lave kaffe, og så sidde på terassen det meste af aftenen og nyde stilheden og små skvulp fra vandet. Ah. Aftenerne er utrolige, nu hvor solen er gået lidt væk, og man kan sidde uden at smelte helt. Ikke (!) fordi jeg klager..næ nej.
Nå ja, og så har jeg købt en Smirnoff Ice, som jeg skal nyde- hygge-drikke når jeg ser aftenens afsnit af Sex and the City.
God weekend til Jer i Horne.

Kh Tanja