lørdag, juni 02, 2007

Hvem er Jesus egentlig?

Ja, det spørgsmål burde man vel som præst have rimeligt godt styr på, inden han som en anden Zorro kaster sin sorte kappe om sig og springer hen foran alteret!

Og jo - naturligvis er jeg ikke helt uden viden påd et område, men sådan nogenlunde lyder den arbejdstitel, som jeg arbejder med lige for øjeblikket. På fredag skal jeg holde en tale om det emne - rimeligt bredt... ja, men rimeligt centralt. For vi kan komme med en masse udsagn om Jesus og det er godt og dejligt - troen er ikke et skrevet ord, men først og fremmest et levet ord. MEN (der kommer altid et men i mine tekster...) MEN, hvorfra ved du at Jesus er det og det? Hvorfra ved du, at Jesus er Guds søn? Hvorfra ved du, at Jesus er syndfri? Hvorfra ved du, at Jesus er Gud selv? Ikke bare: "Det står i Bibelen" - men helt nøjagtig hvilket skrift, hvilket kapitel og hvilket vers?
Vi er nødt til at vide sådanne ting - både for os selv, men også når vi kommer i dialog med andre. Så hjælper det ikke bare at vide, at det står et eller andet sted. Lige meget hvor stor velvilje du har fra din vens side, så er der ikke meget autoritet i bare at sige "det står et eller andet sted". Og på jo mere sikker grund vi står, desto mere er den viden også vores - lige som, når du har et skøde på et hus, jamen så er det hus også dit. Nå videre i granskningen!

Ingen kommentarer: