torsdag, oktober 08, 2009

Undskyld Seidenfaden

Tjah - hvor er det dejligt, når man er nødt til at sige undskyld, fordi man bliver positivt overrasket!! Jeg skrev den 30. september et indlæg om det debatmøde, der var som alternativ til gudstjenesten, der markerer starten på Folketingets åbning (se her).

Men til dette møde, der skulle hovere over kristendom og kirke og være en slags alternativ gudstjeneste med to selviscenesættende politikere som kordegn og organist, da "vender" Thøger Seidenfaden for mig at se på en talerken. Han slog da fast - som vel er i overensstemmelse med sandheden - at han ikke er religiøs på nogen måde, og gik derefter i gang med at lyne mod sekularismen som alternativ religion.

"Efter min mening kommer den største trussel mod sammenhængskraften i samfundet ikke fra religiøs side, ikke fra kristen side, ikke fra luthersk folkekirkelig
side, men derimod fra den lurende og ind imellem meget voldsomt artikulerede
sekularisme. Den sekularisme, som kan være meget intolerant over for religionerne og som har klangbund i den største del af den danske befolkning".
Hovas... hvor fedt sagt - og hvor rigtigt sagt! Ja, jeg kan kun sige undskyld for mit fordumsfulde indlæg mod ham og tage hatten af for det mod, det har krævet at sige sådan noget i det forum og på den dag. Men den anden paneldeltager, journalist Martin Krasnik, føler jeg ikke nogen grund til at undskylde overfor. Han havde åbenbart svært ved at skjule sin ærgelse over at mødet fik denne uventede drejning. Og han havde i det hele taget svært ved at se hvor den aggressive intolerance skulle findes blandt sekularister. Tjoh - man kunne f.eks. bare se på det møde, han var paneldeltager i :-)

Der var 30 deltagere ved mødet - og et par andre folketingsmedlemmer, blandt andet en fra Færøerene... mon ikke vedkommende får lidt svært ved at blive genvalgt i det mere religiøst/kristent bevidste Færøerene?

Anden pointe bekræftet
Nå - men der ser faktisk ud til, at debatmødet også fik en anden uventet virkning: Der kom faktisk flere til gudstjeneste end ellers!! Blandt andet Naser Khader kom til gudstjeneste - i protest. Jamen - tænk en muslim, der er protestant. Men så ser man min anden pointe i mit indlæg blive bekræftet, nemlig at kirken blev spundet foran politikkens vogn og altså taget til gidsel i et politisk ærinde.

Ingen kommentarer: