torsdag, januar 13, 2011

Evangelisk Alliance - dag 5

Tekst: Nehemias 4,6: ”… Men vi byggede muren, og hele muren blev bygget i halv højde, og folket arbejdede med god vilje.”

Hmmmm… endnu en lidt speciel tekst. Ser man i hæftet, der hører til bedeuge, der blandt andet henviser til Første Korinterbrev 3, 6-7, der handler om hvordan man skal lade forskellige gøre det, de er bedst til/kaldet til… så er fokus her på ”vi byggede muren” – ”folket arbejdede”.

Egentlig har jeg det ikke godt med alle de mange børnetegnefilm, som f.eks. Disney skyder ud hvert eneste år – gider ikke bruge tid på dem, for tegnefilm er for børn!! Og det mener jeg egentlig stadigvæk, men da min lille dreng, Josva, fik sig en julegave sidste år: En DVD med tegnefilmen ”Cars” (eller som den hedder på dansk: Biler), så skulle jeg jo se med.Og ærligt talt: Den er faktisk rigtig god – godt gennemført (en verden fyldt med biler, der er levende og snakker --- hvordan det lige er blevet lavet er så en anden snak – det er måske noget med … ja,nej… det skal jeg ikke prøve på at skrive noget om her). Men der møder vi den selvsikre og egocentriske racerbil Lynet McQueen. Han kan nok klare sig uden andre – han har ikke brug for at få råd, han har ikke brug for at få støtte, han har ikke brug for andre end sig selv – og alene vil han vinde det store væddeløb! Men så lærer han på den hårde måde, at han faktisk ikke kan stå alene, han oplever at der faktisk kan hentes hjælp, støtte og kærlighed fra dem, der før så ud til at være under hans værdighed. Men at sammen kan man faktisk nå længere… godt nok vandt han ikke racerløbet i første forsøg, men han fik en sidegevinst, der var bedre end noget andet: Han fik en masse venner og kærlighed.

Ingen leder, medlem af kirken eller præsten må kører sololøb – det er både usundt for os selv, men også for arbejdet. Vi skal turde lægge vores stolthed til side og tage imod hjælp – bede om hjælp. Og vi skal også turde lægge vores eget arbejde til side, for at hjælpe andre… trods alt arbejder vi på samme sag. Som der står på Evangelisk Alliances hjemmeside:

” Vi virker ikke for vores egen sag. Målet er Guds virke. Guds ære … for vores folk og for vores Guds byer. At være medarbejdere og bygge på hans kirke er dybest set ikke vores værk. Alt det, vi gør, gør vi i tro og tillid til Guds planer”.

Ingen kommentarer: