onsdag, november 12, 2014

Onsdagstanker: Muren, der blev væk

Tænk, er det virkelig 25 år siden, at muren igennem Tyskland faldt? Jeg var 14 år - og var lidt ved at blive træt af at høre i fjernsynet, stort set, at "det her er en historisk dag". Synes efterhånden, at der var gået inflation i det ord!

Men hvor var det skønt, at se hvordan folk gik forbi de måbende grænsesoldater, der ikke vidste, hvad de skulle gøre  - og bare kløede sig i hovedbunden, imens glade menneskemængder passerede grænseposterne.
Trabanterne skulle på tur i Vest-europa. Husker, hvordan vi kørte forbi en Trabant halvvejs oppe på Lillebæltsbroen - den havde klaret hele turen, men turen op af broen var åbenbart for stejl. De skulle have taget den gamle bro.

Men nogle længes nu tilbage til tiden før murens fald, hvor der var orden på tingene og arbejde til folket. Jeg ved ikke om det var hvad denne mand følte - siddende i sin osende Trabant med blød hat i Dresden. Filmen er optaget i 2003. Pøj den osede - Babett, som kommenterer og som er opvokset i DDR, siger så: Sådan stank hele DDR.

Ingen kommentarer: