torsdag, april 20, 2006

Dagens vittighed

En mand kom ind til sin læge:
- Jeg har to dårlig nyheder til dig. Du har fået konstateret kræft - og du har alzheimer.

Derefter udbrød manden:

- Åhhh... jeg havde troet at jeg havde kræft.

-----------
Og nu dagens vittighed: Der har jo været meget debat om hvorvidt vi præster skulle have 12 ekstra friweekender - og biskoppen i Ribe Dons er kraftig modstander af det, for som hun siger: "De vidste jo selv hvordan forholdene var før de blev præster, så kan de ikke bagefter komme og vil ændre dem". JAMEN . hvad tænker hun da på??? Havde de stået udenfor og kritiseret, havde meldingen været, at det kan de slet ikke leve sig ind i hvordan det er, for de har ikke selv skpen på. Og er man inde, så kan man ikke ændre det, fordi man jo vidste hvordan betingelserne er!
Tiderne har ændret sig og så skal præstestilllingen altså også ændres - tænk dengang, hvor man som sygeplejeske skulle bo på sygehuset. "Det kan vi ikke ændre, det vidste de jo, da de gik ind til det". Godt nok er vi præster garant for det hyggeligt gammeldags forældede, som vi alle længes tilbage til, men som egentlig ikke betyder noget for os og som vi ikke gider bruge vores tid på, men derfor kan vi da nok have nogle ordentlig forhold, der gør at vi kan leve som mennesker med familie også længere væk end i nabosognet.
Og nu jeg er i gang, så er det lidt morsomt, at man igennem hele sit virke som præst skal være en levende del af menigheden, have sine venner her, leve og ånde for stedet, men i det øjeblik man går på pension, så synes mange mennesker at man skal flytte fra sognet. Er det ikke urimeligt!? Nu har man givet sig selv og lagt så meget af sig selv et sted, og når man så er færdig så gider sognet ikke at have noget med en at gøre mere - "ud til højre". Så kan man så som gammel flytte til Strib eller til Løgumkloster og bygge sig en ny vennekreds op på et tidspunkt, hvor man måske ikke ligefremmen har den største samling kræfter til den slags. Behandl dog præsterne ordentligt - der er da heller ikke nogen, der forventer at en læge, købmand, taxichaufør eller andet flytter fra området, når vedkommende går på pension?!

God nat

Venlig hilsen
brokhovedet Kim

Ingen kommentarer: