tirsdag, juni 28, 2005

Når ministeren vrøvler om kulturkristne

I dag kunne man læse på DRs hjemmeside, at kun 41% af vælgerne til Menighedsrådvalget tror på Gud - resten støtter kirken pga. kulturen. Kirkeminister Bertel Haarder siger så: "Undersøgelsen viser, at det er så som så med kristendommen i Danmark" - og dertil kan han jo have ret. Men så fortsætter han, at man ikke skal rynke på næsen af de kulturkristne: "Det er da bedre at være kulturkristen end at vende kirken ryggen".
Og her er det så, at ministeren vrøvler - for hvor ville det være bedre, at de synligt vendte kirken ryggen end at de bare lod som om, at de er til stede i kirken. Det er horribelt, at tænke på, at ikke-kristne (det er min definition på folk, der ikke tror) at de vælger hvem, der skal styre kirkens lokale forhold og også vælge præst - altså den forkyndende linie i kirken.
Havde de så bare markeret rent flag i stedet for sådan noget halvt noget, så ville der være bedre grobund for dialog end her, hvor de er hverken eller.
Og på den anden side, så går de kulturkristne samt, dem der vender kirken (og Jesus i den) ryggen lige fortabt. Der er ikke en himmel for de kulturkristne - men der er en himmel for dem, der stoler og tror på Jesus Kristus som deres eneste frelser.
Lad os få luet ud i mængden ved at sende et girokort ud til alle dem, der er medlem af folkekirken. Betaler de ikke er de ikke længere medlemmer. Det vil betyde et fald af medlemmer og en dårligere økonomi, men det vil helt klart få folk til at være mere bevidst ved at de er tvunget til at gøre et valg.
Skal de så ind i kirken igen er de så nødt til at have en samtale med præsten, der ikke skal være forpligtet på at tage dem tilbage igen, hvis det alene har med spørgsmål om man så kan blive begravet eller viet at gøre.

Ingen kommentarer: