mandag, januar 30, 2006

Prøv lige at træk vejret....

Nu kører den vanvittige sag om Jyllandspostens tegninger af Muhammed på fulde drøn - i går kunne man se nogle muslimer brænde et Dannebrog af nede i Gaza. Man føler sig krænket og vrede.
Det samme gør mange muslimer herhjemme åbenbart også (hvor mange der er er svært at sige, og skal man betale moms af dem, som en muslimsk præst har gjort, og fået et kæmpe antal vrede muslimer ud af det regnestykke). De føler sig krænket og har rejst rundt i mellemøsten og fortalt om det stygge land langt mod nord - om det er derfor det virkelig er kørt op i en spids med trusler på livet og hjemkaldelse af diplomater er svært at sige. Men det har nok ikke gjort det meget bedre. De har i hvert fald forholdt sig meget tavse nu, da sagen virkeligt kører og de har ikke forsøgt at ændret nogle af de fejlinformationer, som deres rejse måske har efterladt.
Nu vil en eller anden leder af et kæmpe internationalt muslimsk samfund have FN til at lave regel om at det er forbudt at angribe religiøs tro... jamen det ser jeg frem til. Gad vide hvem der skal ændre mest. Kristne eller muslimer? Det er jo en kendt sag, at mange... for ikke at sige alle... de muslimske lande tilbyder "fængsel, kors og død" til dem, der er kristne. Saudi-Arabien er på "Åbne Døres" anden plads over de steder, hvor det er farligtst at være en kristen i dag (www.forfulgt.dk). På denne hjemmeside kan man læse følgende:

“Slå jeres søn ihjel, ellers giver vi ham stoffer, som vil ødelægge hans
hjerne!” Dette var en besked, som en familie på den arabiske halvø fik af det
religiøse politi, da deres barn blev afsløret som en kristen.Saudi-Arabien havde
tidligere en større kristen befolkning, men det er ca. 1300 år siden. Da islam
fik magten, blev kristendommen i Saudi-Arabien udryddet – tror de fleste... Men
der har altid været en lille rest af hemmelige kristne i landet.Igennem årene
har de kristne i Saudi-Arabien været udsat for ekstremt hårdhændet forfølgelse.

Man skal da vist lige trække vejret en smule, før man råber højt om at føle sig krænket! Jeg giver ikke meget for deres råb og vrede så længe de ikke også råber op, når de kristne i stort stil bliver angrebet og forfulgt i deres hellige lande.
Vi skal respektere hinandens tro, men det virker til at det kun går den ene vej, at vi skal respektere deres, imens vi ikke kan forvente det samme fra deres side.

Jeg forstår ikke, at ikke flere gør sig til talsmænd for de forfulgte kristne - på internationalt politisk niveau. Men naturligvis der er ikke så mange penge i det - og Arla skulle jo helst ikke rammes på økonomien.

Ingen kommentarer: