mandag, september 11, 2006

Borgersind?

Hvad ville du gøre, hvis du ude på vejen fandt et dokument - måske med påskriften "Hemmeligt"? Ville du indlevere det hos nærmeste politi, eller ville du fluks få til BT med dem?
I sidste uge stormede politiet en lejlighed i Odense ved nogle terrormistænkte - men hvad fandt de der i lejligheden af "sjove" ting? Jo, det stod i en ellers hemmelig rapport, som af en eller anden grund ikke blev markuleret, men endte på gaden i universitetsparken i København. En mand fand papirene og gik straks... til BT. Så nu ved alle interesserede hvad der var i den lejlighed.
Hvorfor gør man sådan noget? Man går da ikke til pressen... indskudt tanke: Gad vide om han regnede med at findelønnen var større dér?... Man går da ikke til pressen, men hen til den nærmeste politi. Hvis det er hemmelige ting og sager, der ligger og flyder dér, så er de vel hemmelig-stemplede af en grund. Ikke for at føre os bag lyset, men for at gavne os som borgere. Så tak, hr. Mønster-borger, du gjorde din pligt overfor den onde Big-Brother-Stat, der hemmeligholder nødvendige oplysninger for borgerne... dit eksempel vil vi følge!
Nej vi vil ej... eller jeg vil ikke. Nej, hen til det lokale politi... nej, det er måske en dårlig idé. Hirtshals Politi vil jo ikke hjælpe, hvis man kommer til dem med en psykopat i hælene (se her).
Men jeg vil gå til politiet og måske få et eller andet på, hvad jeg kom med. Så kunne jeg komme frem til pressen og vise, at der er altså noget galt her, når hemmelig dokumenter ligger og flyder i gaderne, så BT evt. kunne få fat i det og lække det til alverden. Det andet her er virkelig idioti.... så igen: Tak hr. Mønster-borger.

Ingen kommentarer: