onsdag, februar 06, 2008

Valgsvindel i Folkekirken!!

Det ser ud til at der er 10 medlemmer af menighedsråd i Roskilde Stift, der har snydt og stemt to gange. Sådan så det i hvert fald ud, da man ved stemmeoptællingen fandt ud af, at man faktisk havde 10 stemmesedler for mange i forhold til kurverter med stemmesedler i. Pinligt, pinligt, pimligt, pinligt... også af fire grunde:

For det første, at der er nogle, der gør sådan noget i kirken.

For det andet, at man ikke har set at der var to stemmesedler i kuverterne, og at stemmerne derfor var ugyldige. Hvor svært kunne det være?! "Hov to stemmesedler - nå... over i bunken med de gyldige stemmer".

For det tredje, at man allerede i fredags ved optællingen så at der var rod i optællingen... men man valgte alligevel at offentligøre resultatet ("Ja, det kunne være endt til fordel for Stender, men det kunne også lige så godt været til hans ulempe, så han havde fået endnu færre stemmer. Så vi vurderede, at de 20 stemmesedler ikke ville ændre kandidatfordelingen" siger valgbestyrelsens formand Poul Otto Nielsen om kandidaten Poul Joachims Stenders brok over fremgangsmåden (se TV2s hjemmeside for mere). En valgansvarlig skal ikke komme med sådanne vurderinger, men skal bare få valget til at foregå efter reglerne.

For det fjerde: Uanset om der bliver omvalg eller ej, så vil det være udemokratisk. Uden omvalg, vil man altid være en mistanke om, at Stender faktisk var den, der skulle være gået videre frem for en af de andre. Ved omvalg, vil dem, der stemte på Per Melhof, der nærmest ingen stemmer fik, måske sætte deres stemmer anderledes for at påvirke valget.

Som sagt: Pinligt! TV2 bringer nyheden under overskriften "Farcen om bispevalget fortsætter". Og ja, det er en farce... og eneste grund til, at jeg egentlig er lige glad er at det foregår i Roskilde Stift langt herfra, og at jeg ikke regner med at søge til Roskilde. Og at jeg har andre ting, der interesserer mig mere end det. Men havde det valg været et klistermærke, havde jeg nok ikke valgt at sætte det bag på min bil. Så er der vist ikke sagt for meget.

Ingen kommentarer: