tirsdag, januar 30, 2007

Busters verden

Luk øjnene... nej nej... ikke bogstaveligt talt, for så kan du ikke læse videre... nej, luk dit indre øje og forestil sig for dig selv "Busters verden". Buster Oregon Mortensen - en lille splejset dreng, med stort selvbillede og små midler. Med en fjollet tryllehat på hovedet, og et smadret dyrt lommeur (pinligt... jeg kan faktisk ikke huske: Smadrede han det fornemme lommeur til fødselsdagsfesten, hvor han troede, at han skulle optræde? Der er en ting, jeg simpelthen ikke kan snuppe på film: Det er folk, der dummer sig til det pinlige... og så fortsætter. Så jeg tror aldrig jeg har set det færdig om han virklig ødelagde det ur. Så H hvis du læser det her... oplys os!)... nå tilbage: Kan du forestille dig den dreng blive voksen? Nej, vel... men det er han. Buster hed i virkeligheden Mads Bugge Andersen, og er skolelærer, far til fire (hø hø) og er om et par dage aktuel ikke på filmlærredet, men ved 6 dages løbet i København. Han tonede frem på fjernsynet....

Og han er vist dygtig... fandt ham på en 12. plads på Post Cup 2004... respekt! Men jeg har det stadigvæk sådan: Det kan ikke passe! Buster må ikke blive voksen - Buster er jo drengen i os alle sammen - ham, vi vil gerne ville have været, men ikke havde modet til. Den lille generte dreng, der prøver sig frem i verden. "åhhh Buster"... Men selv Buster kan blive voksen - og kan så fortælle (sikkert med andre børnestjerner) at der er altså en bagside af medaljen. Han kom ikke så meget ind på det, men det lød virkelig til at det efterfølgende havde ødelagt hele glæden ved filmen og oplevelsen omkring den. Ja, han kunne ikke en gang i dag være stolt over den... men lettere presset af journalisten kunne han da nok indrømme, at det var imponerende, at den stadigvæk var så populær. Men medaljen har en bagside: Det, man ikke får at se - og se man den, så bliver man forarget, for er her ikke ødelagt en del af ens forestillings verden... ?her: Af Busters Verden?
Der burde oprettes en fagforening for børnestjerner - for gad vide hvor mange børn, der bliver tabt på gulvet, når stjernestøvet er faldet af dem? Når de ikke er nuttede. Når deres stemmer er i overgang. Når "de henrivende fregner" bliver erstattet med klamme bumser. Vi er i en brug-og-smid-væk-kultur og medierne er jo interesseret i det her for egen vindings skyld (se mit brok tidligere i dag om Naser Khader). Der skal sælges reklamekroner, der skal vindes seer-andel, der skal vises resultater overfor sponsor-firmaerne - så hvad der sker bag efter. "You had your time".

Venlig hilsen

- en der havde sin tid
dvs...for snart 20 år siden med teksten i Fyens Stiftstidende om "Den sødeste sorthårte purk".... ak ja.... ikke et øje var tørt. (Ved lejlighed smider jeg artiklen i scannet format på min hjemmeside... se den og græd. Allerede den gang dybt involveret i vækkelseskredse!

Ingen kommentarer: