torsdag, september 13, 2007

Blind høne...?

Jeg hørte i dag et radioprogram, der nok handlede om religion. Der var en kvinde fra en eller anden højere videnskab af en eller anden slags. Aner ikke hvem hun var, men hun kæmpede i hvert fald med næb og klør for at fastholde videnskabens og demokratiets fortin frem for religion. Disse to skulle i hvert fald have førertrøjen - og religion kunne have pladsen i forhold til det indre-menneskelige.
Hun lavede en definition på religion, at det var at regne med det, der ikke udmiddelbart kunne bevises. Sådan nogen lunde sagde hun det - meget videnskabeligt brugte hun ordet "umiddelbart", for som vestlig demokratisk videnskabskvinde kan man ikke tale om absolutter i absolut forstand. Der skal altid være plads til det uventede.
"Religion, er at regne med det, der ikke udmiddelbart kan bevises". I første omgang var jeg ved at klemme rattet i bilen i stykker - for det var da noget værre noget. Men efter lidt betænkningstid ramte det mig, at det var jo egentlig meget lig det Bibelen siger om tro. Vel det eneste sted, hvor der står konkret om hvad tro er, der står der: "Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses" (Hebr 11,1). Det er tro - noget, der ikke udmiddelbart kan bevises.

Ingen kommentarer: