onsdag, februar 14, 2007

Hold fokus!

Nu skal DRs film "Den hemmelige krig" om krigsfanger i Afghanistan under i udvildig undersøgelse. Det er filmens bagmand, Christoffer Guldbrandsengodt skuffet over, for som han siger på DRs hjemmeside:
"Det er paradoksalt, at filmen skal undersøges, mens hele debatten om, hvorvidt mennesker er blevet groft mishandlet og sendt til Guantanamo ikke skal undersøges. Vi er endt der, hvor journalisten skal undersøges, og magthaverne går fri". (læs mere her)
Nu har jeg ikke set filmen, så jeg er ikke den helt rigtige til at bedømme filmens budskab og dens behandling af kilder. Jeg fatter simpelthen ikke, at vi bare lader stå til overfor de fanger på Guantanamo - det er da uden for alle regler i en retsstat at behandle mennesker på den måde... og vel siger Anders Fogh Rasmussen at det er forkert de gange over for sin ven i Det hvide Hus, men så bliver det ikke til mere. Lad der komme til konsekvens ind i det - den, der ikke gør noget, men bare lader folk mishandle på den måde, er skyld i det. Altså: Vi er skyld i det, der sker på den cubanske base. Om de har gjort noget forkert eller ej - lad domstolen afgøre det. Og hvis der ikke kan føres bevis imod dem, så skal de frigives og have erstatning. Hvis vi mener noget med demokrati og retsikkerhed, så skal det gælder hele vejen rundt - første undtagelse er kun begyndelsen til næste.

Ingen kommentarer: