fredag, februar 02, 2007

Miljø-svineri

FNs klimapanel er i dag kommet frem med en rapport, der taler om store MENNESKESKABTE forandringer af klimaet, der vil tage til i styrke og omfang. Det er jo ellers på mange punkter været dårlig politik at fremhæve det, men nu er der mere og mere blevet stemmer i at have det grønne slips på, så nu er miljø kommet på den stor politiske dagsorden. Også selv om regeringens miljø-darling, Bjørn Lomborg. stadigvæk mener, at der slet ikke er dækning for så drastiske ord. Men det virker ikke til at han er i regeringens kridthus for tiden.
"Men skeptikerne skal nok komme på banen - om ikke andet, så
fordi der penge i det" som DR skriver "Forskere og økonomer bliver således
viftet om næsen med over 57.000 kroner, hvis de vil træde offentligt frem og
bestride den nye rapport. Løftet om penge stammer fra den konservative
amerikanske tænketank American Enterprise Institute, som er delvist finansieret
af olieselskabet ExxonMobil, skriver det britiske dagblad The Guardian fredag"
(se
mere på DRs hjemmeside her
).
Her i denne uge er det kommet frem, at en højt placeret embedsmand i Det hvide Hus har ændret i miljørapporter, så de var mindre kritiske. Samme embedsmand havde førhen en fed stilling i et olieselskab og fratrådte i 2005 til en endnu federe stilling samme sted. Undskyld - er det demokrati? Det er da en ødelæggelse af fundamentet for demokratiet: Sandhed. Amerika ligner mere og mere et samfund i forfald... og det katastrofale er, at de styrer meget af verdens politik også på miljøområdet.
Når biskoppen Steen Skovsgaard går ud og taler om klimaforandringer og de sidste tider, så må vi jo sige: Vi ved ikke om det er disse klimaændringer, der er tale om i profetierne. Men en ting er det i hvert fald: Det er tegn på dårlig forpagterskab fra vores side. Jeg tror det bliver sådan noget jeg taler om i radioprogrammet på søndag i Radio Hirtshals.

Ingen kommentarer: