torsdag, marts 08, 2007

Hvorfor skal der overhovedet kastes?

I morgen er der planlagt endnu en demonstration i forbindelse med Ungdomshuset. Men denne gang åbenbart en mere fredelig en af slagsen. DR fortæller følgende:

"Deres våben vil dog være ganske blødt - de vil nemlig kaste nuttede tøjdyr efter politiet." (se mere her)


Jamen hallo... hvorfor i alverden skal der overhovedet kastes med ting? Hvad er det for en holdning at have overfor vores politi, at det er nogle, man skal kaste ting efter.

Det kan godt være, jeg er for gammeldags indrettet - det er naturligvis mere behageligt at få et nuttet tøjdyr i hovedet end en brosten kastet ned fra 4. sal (jeg ved nok hvad jeg ville vælge). Men jeg kan simpelthen ikke forstå idéen med at give sin mening til kende ved at kaste ting efter de folk, som er med til at opretholde lov og ret i Danmark. Det politi, som man jo gerne vil have komme og hjælpe, når tyve eller andet kommer en for nær - men her er de skydeskive for folks frustrationer.
Sådan er vores samfund altså ikke indrettet - vi har ret til at demonstrerer, men det bør ikke øve indflydelse på beslutningstagerne. Det er jo ikke antallet af hoveder på en demonstration, der skal bestemme, men antallet af krydser på stemmesedlerne og antallet af lødige argumenter i den altid igangværende debat. Og det er altså den vej forandringer skal gå.
Straf de rigtige personer med de rigtige metoder - nemlig ved ikke at stemme på dem næste gang. Dem, der sidder der i dag, har folkets mandat til at styre by og land. Er man ikke tilfreds med det, så er det en ommer næste valgdag.

Ingen kommentarer: