torsdag, juli 16, 2009

Det kan simpelthen ikke passe...

Prøv forestil jer det her:
1) En ældre dame forsvinder fra sin bopæl lørdag - en etageejendom i Hirtshals med elevator.
2) Damen er svagelig og kan ikke klare sig uden den rollator, som man finder nær/på bopælen.

Spørgsmål 1: Hvor kigger man først?
Ja, hvis jeg ledte efter hende, så ville jeg begynde min eftersøgning ud fra bopælen og langsomt udvide søgningen. Checke opgangen, hvor hun bor og så derefter kælder og nabobygninger og så derefter - hvis jeg endnu ikke har fundet hende, så ville jeg begynde at kigge steder, hvor det er sandsynligt, at hun var taget hen. Alt med udgangspunkt i at hun var dårligt gående.

I går - onsdag - så vi en hellikopter flyve over Horne, og lande et eller andet sted i Hirtshals. Vi undrede os over hvad den skulle dér, og fik svaret, da vi læste om den 54 årige kvinde, der var forsvundet fra sin bopæl - hjemmehjælperen opdagede, at hun var væk. For det var hende, at poitiet ledte efter - og der var samtidig sat en hundepatrulje på opgaven og to almindelige politipatruljer.
... det er desværre set før, at en person forsvinder fra sit hjem, og ikke altid bliver de fundet i live. Denne her sag endte heldigvis heldigt... hun blev fundet i live. Afkræftet, men i live!

Men var det så helikopteren, der fandt hende? Nej!
Men var det så hundepatruljen, der fandt hende? Nej!
Men var det så en af de to almindelige patruljer, der fandt hende? Nej!
... men hvem var det så? Jo, hun blev fundet af rengøringspersonalet få meter væk fra hendes bopæl. Om lørdagen havde hun taget elevatoren op til sin bopæl stueetagen, men ved en fejl kom hun til at trykke sig op på førstesalen, hvor der ikke bor nogen. Da hun opdagede fejlen havde hun ikke kræfter til at trykke på knappen til elevatoren igen. Kvinden har derfor siddet på repoesen og ventet på hjælp siden i lørdags... så at hun var svækket er vel ganske forståeligt, når hun hverken har haft vådt eller tørt. Og det en af de varme sommerweekender.

Jeg kan ikke lade være med at tænke: Hvad nu hvis rengøringspersonalet havde ferie, og ikke var kommet? Hvad nu, hvis de ikke gjorde rent på den etage, når der nu alligevel ikke boede nogen dér?

... og så kan jeg heller ikke lade være med at tænke: Klodsmajorer!! Hvorfor har de ikke ledt efter hende i nærheden af, hvor hun bor, når hun nu ikke kan klare sig uden rolatoren? Jeg ved ikke hvem ,der har stået for eftersøgningen, men mon ikke, at de sidder med en dårlig smag i munden, for det kunne lige så godt have gået helt galt... Hun kunne være blevet fundet ganske få minutter efter hendes forsvinden, i stedet skulle der gå 4 dage.

I kan læse om hele historien her på DRs hjemmeside:
Hellikopter leder efter forsvunden kvinde
Eftersøgt kvinde fundet afkræftet

... vel! God sommer!

Ingen kommentarer: