fredag, juli 03, 2009

Er det bare mig...

... eller begynder det ikke at blive lidt træls med de folk, der stiller sig frem og snakker om intime detaljer om Michael Jackson? Senest er det hans bodyguard, men en sygeplejerske har også haft sine minutter foran pressen - ja, selv en børnepasser til hans børn har fortalt livligt om livet med den specielle familie.
Burde sådanne personer ikke have en eller anden form for tavshedspligt - at det jeg oplever skal jeg ikke fortælle videre. Kun til en dommer - hvis der kommer en retssag (og det er jo USA,så hvorfor skulle der ikke komme en retssag?) - men ikke til pressen. I stedet for er de mere end villige til at snakke - og pressen er klar til at stille spørgsmål.
Og nej - hvad der er sket i Michael Jacksons privatliv har ikke almen betydning for menneskeheden, så det berettiger brud på... om ikke tavshedspligt, som de måske ikke har, så i hvert fald pli og almindelig anstændighed. Hvad der kører her er jo bare almindelig nysgerighed, at vi gerne vil vide, hvad der er sket - og hvordan det er sket - og hvornår det er sket... så vi kan gyse lidt, indtil næste ulykke skyller hen over os.
En undersøgelse for leden fortalte, at amerikanerne mente, at medierne er gået i selvsving omkring sangerens død. 30 % mente, at dækningen havde et passende omfang, imens 3% mente, at der var talt for lidt om hans død i medierne... hmmm... det sidste vil jeg nok ikke mene.

God weekend!

Ingen kommentarer: