torsdag, juli 09, 2009

Uagtsomt manddrab?

Endnu en gang er vi vidne til vanvidskørsel - denne gang dog ikke med alkohol, så vidt vi kan se i nyhederne. En 23 årig mand, der har mistet kørekortet pga.... ja, vanvidskørsel, mistede herredømmet over sin bil og kørte ind i et busskur, hvor der var en gravid kvinde. Hun slipper med bækkenbrud, imens hendes 5 uger gamle barn desværre blev aborteret ved ulykken. Man overvejer om sigtelsen imod ham også skal indbefatte uagtsomt manddrab (se mere - tryk her)

Jeg bliver simpelthen så frustreret over at sådan noget sker! Et er at knægt har gjort... ja, for han er jo ikke meget mere end en ung knægt... et er at han har gjort det en gang før, men at han så gør det igen viser, at den første straf ikke duede. Hvad gør man lige overfor sådan en mangel på respekt for andres liv? De dræber - der var for nogle år siden en engelsk udsendelse om trafikdrab, der hed "Licens to kill" - som vel også oversat kan betyde "med ret til at dræbe"... eller er det "kørekort til at dræbe"? Men det er som om, at det er mere ok, når det har med bilen at gøre - danskernes nationalhelligdom.

Jeg er meget spændt på, om han vil blive sigtet for uagtsomt manddrab - og om han vil blive dømt for det. For det vil også fortælle lidt om hvilken retsstatus det ufødte barn i virkeligheden har i Danmark.
Så jeg tror ikke at han bliver dømt for det... men det er jo det gode med pessimister - der er større risiko for at de bliver skuffede!

Ingen kommentarer: