onsdag, juli 18, 2007

Forsikring

DR har en interessant lille notits på deres hjemmeside om at vi danskere forsikrer os som aldrig før. Det skyldes dels, at vi er blevet rigere og derfor har flere ting at forsikre, men vel også en holdning hos folk om at vi nægter at acceptere modgang. Lige om hjørnet kan vi forsikre os mod skilsmisse (til udgifter for familierådgivning), børnenes resultater og.... hold fast... en forsikring til humørsvingninger.
En Paludan, der er direktør på Institut for Fremtidsforskning siger, at vi generelt set nægter at acceptere modgang. (Læs hele notitset her).

Jeg synes det er lidt interessant den udtalelse og især sat op imod det vi gør med det problem: Henvender os til kapitalen. Vi er virkelig et folk, der ikke kender til modgang overhovedet, der lever et liv, hvor vi drikker aftenkaffen, imens vi ser TV-nyhedernes katastrofer. Lige inde vi ser næste program, hvor kendte har det sjovt på fjernsynet. Sker der så noget, så falder det hele i grus og vi føler os alene, føler os forådt af samfundet, føler at "nogen har fejlet her".... Så snart død eller kaos kommer ind, så bliver vi hevet ud af vores normale cirkler, og så er vi i et uvant scenarium end det, vi normalt omgiver os med. Og det er ikke rart for et folk, der gerne vil have kontrol over livet.
Men hvem har vi så derude, hvor døden og kaoset er, dér hvor vi ikke bryder os om at være... når vi er derude, så er vi ikke alene. Det glædelige evangelium lyder, at du er ikke alene, men dér kan du finde din forskikringsmand, der vil støtter og hjælpe dig - tage hånd om de behov, som din police tilsiger ham at hjælpe dig med. Og jo større din police er desto stærkere magt har din hjælper og vejleder udi nød og død.
Afladshandlen har fundet sig en værdig afløser:

Straks pengene i kisten klinger,
straks livet ud af trængselen springer.

Nå, jeg har heldigvis et bedre evangelium.... og det er gratis. Åhhh ja... gratis er i familie med et andet dejligt ord, nemlig nåde.

Ingen kommentarer: